Omvärldsbevakning

Vad innebär detta abstrakta begrepp omvärldsbevakning?

Begreppet omvärldsbevakning, eller mediebevakning, målas gärna upp som något mystiskt, svårt och krångligt som endast PR-experter och olika strateger förstår sig på. Så är det inte riktigt tycker vi – eller behöver åtminstone inte vara så.

För att avmystifiera det praktiska hantverket och göra alla till superanvändare, har vi skapat en handbok i omvärldsbevakning. Den ska vara ett praktiskt uppslagsverk för folk som redan arbetar med denna typ av digital nyhetsbevakning och som vill ha tips på hur man kan bli ännu effektivare i sitt arbete. Vår ambition är att handboken ska vara vältummad och användas i det dagliga arbetet hos Sveriges informationsproffs.

Boken guidar dig steg för steg genom hur du skapar din första agent och ger dig en mängd tips och trix om hur du trimmar dina agenter. Allt för att nå bästa resultat. Vi presenterar även några verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med din digitala omvärldsbevakning. Bekanta dig till exempel med Informationsmatrisen eller Omvärldens kostcirkel. Boken innehåller även en kort presentation av branschen, digital omvärldsbevakning, samt vad vi menar med begreppet omvärldsbevakning.

Boken kan laddas hem gratis som eBook via länken till vänster.

Trevlig läsning!

Peter Braroe

VD, NewsMachine

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

5 276 personer gör det redan.