Välkommen den 13:e april till NewsMachines kontor på Storgatan 44 Stockholm kl 08:30 till 10. Anmäl dig på Eventbrite här.

Att skriva och distribuera pressmeddelanden är en av många viktiga uppgifter i kommunikationsarbetet. För att det skall leda till positiv publicitet (eller mildra dito negativ) måste pressmeddelandet inte bara landa rätt hos mottagaren, det måste även landa hos rätt mottagare. 

Ett AI-verktyg som vi tagit fram, Mycroft, hjälper dig att identifiera de journalister och skribenter som bevakar det område där ni är aktiva. Mycroft har rönt stor uppskattning bland våra användare, så därför passade vi på att utveckla en ytterligare AI-tjänst baserad på samma teknologi. Denna nya tjänst låter dig använda en av dina sökagenter som utgångspunkt för analysen av möjliga mottagare av din presskommunikation. 

Under förutsättning att du väljer en sökagent som bevakar ditt område (eller dina konkurrenter) så kommer tjänsten att presentera de journalister och skribenter som skrivit de artiklar som sökagenten genererat under vald tidsperiod.

Varför inte ägna en frukost åt att lära dig om vad du kan göra och hur du kan få ut mer av din PressMachine? Samtidigt får du lära dig mer om hur du kan använda tillämpad artificiell intelligens för att bli ännu vassare på PR.

Vill ni förkovra er innan seminariet, klicka på länken så hittar ni en instruktionsfilm med en kortare genomgång av nya Mycroft. Introduktion till nya Mycroft

Föreläsare är Peter Braroe, VD för NewsMachine och Joachim Almquist, Produktexpert.