Resurser

Manualer och Guider

Under denna rubrik har vi samlat instruktioner och information som gör att du som användare snabbt och enkelt kan komma igång och använda våra tjänster för omvärldsbevakning och pressmeddelanden.

Tanken är att du som användare ska kunna hantera den grundläggande administrationen av NewsMachines tjänster gällande omvärldsbevakning, pressutskick och pressrum med denna information.

Lägg också märke till det lilla frågetecknet uppe i högra hörnet i systemvyerna, under den döljer sig en guide till de olika funktioner systemet tillhandahåller.

Behöver ni mer handfast hjälp eller en introduktion för en ny medarbetare är ni givetvis välkomna att kontakta NewsMachines Support.

Vanliga Frågor & Svar – Omvärldsbevakning

Hur lägger jag till en ny rapportmottagare?

Gå in på Publicera i övre menyraden och sedan Mottagare i vänstermenyn och och klicka på Lägg till mottagare. Fyll i uppgifterna och spara. Därefter går du in på Rapporter, väljer aktuell rapport och kopplar mottagaren till de agenter som ska omfattas i av rapporten

Pausa/avsluta rapporter?

Gå in på Publicera i övre menyraden och sedan Mottagare i vänstermenyn. Leta reda på den person som ska tas bort från utskicken och klicka Ta bort. Om du temporärt vill ta bort en person väljer du istället Rapporter, fortfarande under Publicera. Gå sedan in på de rapporter som personen får och klicka ur dennes namn – klicka sedan på Spar.

Hur gör jag om jag glömt lösenordet eller vill registrerar ett nytt?

På hemsidan https://market.newsmachine.com/ går du till Logga in uppe till höger. Skriv in den mejladress som kontot är registrerat på om den inte redan står, klicka sedan på Glömt lösenord. Då får du ett mejl med instruktioner om hur du ställer om/får ett nytt lösenord.

Vi är bara intresserad av att bevaka svensk media men vi får irrelevanta träffar på engelska och andra språk, hur får vi bort dessa?

Enklast är att gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. I redigeringsmenyn klickar du på Redigera Medielista. Där väljer du Språk och klickar Välj bort alla därefter klickar du i boxen för Svenska. Gör sedan samma sak under Länder.  Glöm inte att klicka Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.

Hur får jag en snabb överblick över publiciteten av vår organisation eller ett ämne?

Under NewsMachine Analys kan du snabbt och enkelt ta fram en automatisk analysrapport. Välj agent/agenter som ska ingå i rapporten, ställ in datum och klicka sedan Uppdatera så får du upp en översiktsrapport över publiciteten som de valda agenterna har genererat.

Hur stänger jag av en viss källa?

Gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. I redigeringsmenyn klickar du på Redigera Medielista. Där klicka du på Källa, söker upp den källa du vill välja bort och klickar ur den. Klicka sedan Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.

Hur lägger jag upp sms-alert?

Gå in på mottagare och lägg upp mobilnummer enligt modellen, +467… och spara. Gå sedan till Rapporter och Skapa rapport.  Lägg därefter upp en rapport med de agenter som ska omfattas, man skapar alltså en rapport specifikt för sms-alerten. Gå in under E-postformat och välj SMS och välj sedan När det händer (sms-notifikationen sker så fort något nytt fångats upp av systemet). Glöm sedan inte att spara när alla inställningar är gjorda. 

Hur får jag fram annonsvärde och räckvidd i analysverktyget?

Gå in under Analys och under rapportmall väljer du Standard med räckvidd / annonsvärde. Välj en eller flera agenter för analysen, ställ in önskat datum och klicka sedan Uppdatera.

Hur får jag fram annonsvärde och räckvidd i Dashboard?

Skapa en ny widget, välj Diagram och välj därefter en agent (eller flera olika för Share of Voice) som ni vill analysera. Standardinställningen för samtliga grafer är summering av träffar över tid [Antal träffar]. Väljer man istället någon av följande,  Räckvidd / Annonsvärde / Utgåva kommer systemet att automatiskt visa någon av dessa parametrar, vilket ger en god överblick över hur ni har nått ut med ert budskap i media.

Kan man klippa och klistra in söksträngar till Newsmachines agenter från andra leverantörer/konkurrenter?

Nej, det går inte att kopiera söksträngar rakt av – en viss modifiering krävs. En detaljerad beskrivning av hur du kan konvertera en söksträng till NewsMachines sökverktyg finner du i Manualen. Du kan också höra av dig till NewsMachines Support så hjälper vi dig.  

Vanliga Frågor & Svar – Pressutskick

Ämnen, Platser & Taggar – vad är skillnaden? Och varför ska man fylla i dessa?

Egentligen är det ingen skillnad – samtliga kan sägas var en taggning. När det gäller Ämnen och Platser väljer man taggar från en lista, medan Taggar innebär att man kan skriva in valfri term som ska vara sökbar.

Kan man ändra avsändare för utskicken i Pressmachine?

Ja, det gör man i pressmeddelandevyn. Skrolla ned till Avsändare och välj Egen – då kan du manuellt skriva in avsändare.

Pressmeddelande syns inte i pressrummet, hur gör jag för att de ska bli synliga där?

Pressmeddelanden och annat material, bilder, dokument etc., ligger dolda som default – det vill säga de är ej synliga i pressrummet. För att det ska bli synliga där måste man aktivt välja Synlig i pressrummet. Det gör man längst ned i varje vy. Till exempel när det gäller bilder så måste man gå in under respektive bild och välja Synlig för att det ska komma upp i pressrummet.