Sedan i våras har ett antal av våra modiga uppdragsgivare givit sig i kast med att testa den nya plattformen som vi utvecklat och utvecklar. Den tidigare släppta Mycroft (som vi patentsökt) gav både er och oss mersmak för verktyg och tjänster som underlättar och förbättrar arbetet med kommunikation och omvärldsbevakning. 

Dashboard med fördelar

word-cloud

Ordmoln är något som flera av våra kunder efterfrågat. Vi tog en rejäl brottningsmatch med konceptet och våra utvecklare sa att de vägrade göra ett traditionellt, dumt ordmoln utan någon vettig funktionalitet. Så de satt igång med att utveckla ett dynamiskt ordmoln med klickbara ord (givetvis representerade i storlek utifrån relativ förekomst) som ger en länkpresentation till artiklar där respektive ord förekommer.

Presentationsgrafik, rapporter och analyser

chart-1

Träffar kan även representeras i form av grafer som representerar antal träffar, räckvidd med mera. Efter automatisk analys kan data även redovisas i grafer där tonaliteten i artiklarna åskådliggörs. Jo, du läste rätt: äntligen en efterlängtad automatisk kvalitativ analys.

chart-2

Dessa nya funktioner ställer givetvis krav på att sökagenterna är fintrimmade. Något vi kontinuerligt hjälper våra användare med. Som flera av våra uppdragsgivare konstaterat: agenterna behöver regelbunden genomgång och fintrimning för att säkerställa bästa resultat. 

Fintrimning av sökagenter

AdvAgent

Som av en händelse har vi, för våra avancerade användare, givetvis även tagit fram ett nytt kraftfullt verktyg för fintrimning av sökagenter.

Vi har utvecklat en textredigerare för dina sökagenter som automatiskt ger förslag på nyckelord, sökvillkor och sökjokrar där du kan se vad jokrarna matchar för några ord.

Det finns även en funktion som ger förslag på andra förbättringar (exempelvis att inkludera liknande ord och/eller synonymer) som ökar precisionen på dina sökningar. 

En annan, ytterst användbar, funktion är automatisk formatering av söksträngar. Genom att ta bort onödiga överskottsbegrepp eller onödiga sökvillkor kan dina agenter söka ännu effektivare och snabbare. Inte minst är detta viktigt när du i efterhand behöver göra sökningar i vårt länkarkiv som sträcker sig ända tillbaka till 2004. 

Ytterligare en ny funktion markerar automatiskt NÄR och VAR det är fel i sökvillkoren som du ställt samman. Ett bra och användbart hjälpmedel som gör att du snabbt och enkelt kan rätta till misstag. Du kan även komprimera (fälla ihop block) sökbegrepp inom parentes så att du får bättre överblick på dina söksträngar. För alla er som har tagit fram långa och komplexa söksträngar är detta en efterlängtad förbättring. Givetvis även för er som har behov av långa och komplexa söksträngar, men har känt er osäkra. 

Allt detta har vi tagit fram för att ditt arbete med omvärldsbevakning skall bli enklare och bättre. Gå in och ta en titt själv på http://beta.newsmachine.com 

Du kan logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord. Om du undrar något eller vill ha en guidad tur så tveka inte att höra av dig till support@newsmachine.com eller ring 08-46 50 53 00. Vår plan är att den nya sajten kommer ersätta den gamla den 31 mars 2018. Vi ser fram mot din återkoppling!