En del anser att extrempolitiska frågor mår bäst av att man inte låtsas om dem. Men vi har länge haft åsikten att genomlysning är den bästa medicinen. Därför har vi sedan starten bevakat källor av den arten. Vi vidareutvecklade detta 2012 när vi skapade kanalen ”Extrempolitiska källor”. Den samlar källor som Avpixlat, AFA, Exponerat med flera. Är detta något för dig? Du som är Standard- (Deluxe) användare har tillgång utan extra kostnad, kontakta oss så kopplar vi på kanalen till ditt konto.

Den senaste tidens utveckling i samhället med ökad oro och spänningar ute på de politiska kanterna har lett till ett ökat behov av att bevaka dessa medier. Som svar på detta har vi utökat vår bevakning av extrempolitiska medier. Utökningen bygger på den lista som Statens medieråd publicerade i januari 2016 över de våldsbejakande medierna i Sverige. Källkanalen inkluderar nu medier på såväl höger- som vänsterkanten, men även andra källor som ligger utanför den klassiska höger-vänster-skalan, till exempel Salafistiska källor.

Oavsett hur ni väljer att förhålla er till den här typen av källor ser vi på NewsMachine ett stort värde i att hålla ett vakande öga om dessa medier nämner något som kan beröra dig och din verksamhet. Då omvärldsbevakningens grundfilosofi är att du bör ha koll på de faktorer i din omvärld som kan påverka dig ser vi det som självklart att även medier utanför åsiktskorridorens ramverk bör bevakas.