Kom igång med NewsMachines Newsletter

Snabb-guide för nyhetsbrev

NewsMachine Newsletter är en allt-i-ett-marknadsföringsplattform som hjälper dig att hantera och prata med dina kunder och andra intresserade parter. Vår strategi för marknadsföring fokuserar på hälsosamma metoder för kontakthantering, vackert utformade kampanjer och kraftfull dataanalys. Vi är här för att hjälpa dig bli en expertmarknadsförare. Är du redo att komma igång?

Användbar information

Här några användbara saker att veta innan du börjar skapa ditt första nyhetsbrev.

Steg 1 – Skapa en kampanj

En kampanj är ett meddelande som du delar via e-post, annonser eller andra kanaler. Välj mottagare, gör inställningar, designa e-postens layout förhandsgranska, och sänd eller schemalägg utskicket. Klicka på knappen ”Skapa kampanj” för att sätta igång.

Mottagare

– Newsletter använder existerande listor från PressMachine. Grunden för bra marknadsföring är en ren, aktuell uppteckning av dina kontakter, även känd som din publik. När du skapar ett NewsMachine-konto kan du importera dina prenumeranter och listor. Du kan redigera standardinformationen för din målgrupp om du behöver eller omedelbart börja lägga till kontakter.

Ämnesrad + Förhandstitt

– Välj den ämnesrad som mottagaren ska se. Förhandsgranskningstext är ett utdrag av kopia som dras in från kroppen på din e-post och visas vanligtvis under avsändarens namn och ämnesrad i en abonnents inkorg.

Från

– Välj avsändaradress, och svarsadress. Tänk på att det är skillnad mellan reply-to och avsändare. En svar-till-adress identifieras genom att sätta svar-till-rubriken i din e-post. Det är e-postadressen som svarsmeddelandet skickas när du vill att svaret ska gå till en e-postadress som skiljer sig från Från: -adressen. I exemplet nedan är ”service@sampledomain.com” svar-till-adressen.

Designa epost

– Designa innehållet för din kampanj. I nästa steg går vi igenom hur man skapar ett snyggt designat mejl med vår enkla redskap.

 

 

Steg 2 – Designa utskicksmejlet

Designa innehållet för din kampanj.

Att utforma en utskicksmejl i NewsMachine Newsletter kan vara roligt, men också komplicerat, eftersom vi erbjuder många anpassningsalternativ. Ta dig lite tid att vänja dig med, kontrollerna och planera alltid dina kampanjer innan du börjar utforma dem. Du kommer att vara en expert innan du vet det. Här kommer vi förklara hur alla Drag-and-Drop element fungerar,

Grundkonceptet är att du drar element från högermenyn till arbetsytan till vänster, och gör sen inställningar.

Exempel-Design

Exempel #1 – För att lägga till en text drar du textikonen till vänsterfältet.
Du får då en ruta i arbetsfältet där du kan fylla i texten, fetstila och välja formatering etc.
När du är nöjd klickar du ”Spara & stäng” och får direkt en förhandsgranskning av hur det kommer se ut i vänstra arbetsytan.

Exempel #2 – För att lägga till en bild så drar du ikonen bild till den plats där du vill ha bilden. I vänstra arbetsfältet får du se en dialog där du kan välja en bild från den bildbank du redan skapat på PressMachine. Du kan formatera bilden.

Exempel #3 – För att lägga till bild+text på en rad väljer du ”Img caption” sen kan du välja bild, skriva in text och göra inställningar som om bilden ska vara till höger och texten till vänster eller tvärtom.

Exempel #4 – För att lägga till en serie bilder väljer du ”Img group” sen kan du välja flera bilder.

Exempel #5 – För att lägga till en knapp så väljer du ”Button” och kan sedan välja vad för text som ska stå på knappen, samt om den ska länka till en sida, fil eller epost address. Under ”Stil” och ”Inställningar” finns fler valmöjligheter för att ändra text, storlek etc.

Exempel #6 – För att lägga till tomrum så väljer du ”Spacer” och kan ge den en bakgrundsfärg och redigera storleken.

Exempel #7 – För att lägga till ett filmklipp på en rad väljer du ”Video”, sen kan du välja ett klipp med ”select” och också skriva in text och göra inställningar som om klippet ska vara till höger och texten till vänster eller tvärtom.

Exempel #8 – För att skriva egen kod kan du använda ”Code”.

Steg 3 – Spara & förhandsgranska

När du är nöjd så sparar du nyhetsbrevet och gör ett första testutskick till dig själv.

Ofta brukar man vilja redigera lite till.

Steg 4 – Schemalägg publicering

När du är helt nöjd så schemalägger du publiceringen eller sänder ut direkt.