Komplett PR-plattform för mediebevakning & analys

Med NewsMachines mediebevakningsplattform får du en kontinuerlig uppdatering om den egna organisationen och era varumärken. Med hjälp av den kan du också hålla koll på dina konkurrenter, din bransch och andra aktörer som påverkar din omvärld. Ett flexibelt rapporteringsverktyg innebär att du enkelt och effektivt kan ta del av bevakningsresultatet via mejl eller sms när du vill och så ofta du vill.

Över 1 000 kommunikationsproffs  använder NewsMachine för mediebevakning och analys

pajala_kommun logo
world_animal_protection logo
universitets_och_hogskoleradet logo
foretagarna logo
seko logo

Mediebevakning

Mediebevakning är en dynamisk process som innefattar inhämtning av information från olika kanaler och distribution inom den egna organisationen. Bevakningen kan ha olika fokus: den egna organisationen och dess talespersoner, konkurrenter, branscher, aktuella frågor som berör din verksamhet med mera.

Resultatet av bevakningen kan också ligga till grund för analyser och mätningar av olika slag. Syftet med dessa är att få helhetsbgrepp om medierapporteringen över tid. Vilket i sin tur leder till nya insikter som kan ligga till underlag för utvecklingen av ert kommunikationsarbete.

Vad vi bevakar

Nyhets- och mediebevakning Håll dig uppdaterad om den senaste medierapporteringen om din organisation, dina varumärken och din bransch. Med rätt underlag kan du fatta informerade beslut och anpassa dina strategier. 

TV & Radio – Vad sägs om er i radio och TV? NewsMachine bevakar såväl det digitala innehållet som finns i anslutning till inslagen som det talade ljudet i inslagen.

Företag – Ligg steget före  genom att bevaka dina konkurrenters i och samarbetspartners kanaler – hemsidor och  pressmeddelanden.

what-we-monitor

Podcasts – Poddsändningar har blivit ett populärt medium som starkt påverkar det offentliga samtalet genom djupdykning i ämnen och trender. Vi bevakar de mest aktiva och populära podderna i olika kategorier.

Myndigeter och Organisationer – Bevaka myndigheter och organisationer för att fånga upp förändingar i regelverk, inom lagstiftining och policyförändringar.

Internationell mediebevakning – Med vår bevakningsverktyg kan din organisation bevaka hundratusentals källor över hela världen på alla större språk.

Effektivare mediebevakning med artificiell intelligens

En av de största utmaningarna i dag är den gigantiska mängden data som sköljer över oss via allt fler kanaler i ett allt mer uppdrivet tempo.  För att underlätta informationshanteringen använder  NewsMachine olika egenutvecklade AI-lösningar för att strukturera och presentera informationen – allt för ge dig bästa möjliga överblick. AI-tekniken ökar också kraften i våra analysverktyg och hjälper dig att optimera sökprofiler.

 En strukturerad medie- och omvärldsbevakning – ett  stöd för alla delar i organisationen

– Vårda ditt varumärke: Genom att proaktivt adressera negativ feedback och engagera dig med positiva kommentarer kan du bygga och bibehålla en stark position för ditt varumärke.

– Vässa er kundservice: Med en strukturerad mediebevakning kan du fånga upp signaler om negativa kunsupplevelser och agera proaktivt på dessa.

– Effektiv krishantering: Vid en kris ökar informationsspridningen radikalt och pressen på dem som ska hantera kommunikationen kan bli övermäktig. En fungerande mediebevakning hjälper dig att få koll på den information som sprids följa samtalet vilket är en förutsättning för en lyckad kriskommunikation.

monitor graph 1

– Beslut baserat på fakta: Genom att analysera de data som samlats in genom mediebevakning får du värdefulla insikter om din målgrupp, konkurrenters strategier och branschtrender. Denna information hjälper dig att fatta informerade beslut inom olika delar av organisationen.  Till exempel gällande marknadsföring och försäljning, produktutveckling och kommunikation.

– Konkurrentbevakning: Få insikter om dina konkurrenters marknadsföringsstrategier, produktlanseringar och budskap. Jämförande analys  ger hur ni kan positionera er gentemot era konkurrenter. Mediebevakning hjälper er helt enketlt att ligga steget före konkurrenterana och vässa de egna strategierna.

Kom igång med mediebevakning

Mediebevakning är i grunden att avlyssna konversationerna som pågår om dig, din organisation, dina konkurrenter och din bransch i olika mediekannaler. Och med rätt analysverktyg kan du dra rätt slutsatser från denna konversation.

Funktioner

support

Support

Oavsett om det gäller utbildning, hjälp med att lägga upp och optimera söksträngar eller råd om hur ni kan få ut mesta möjliga av tjänsten kan du vändra till dig NewsMachines engagerade support.

archive

Arkivsök

Om du till exempel behöver göra reserch kring en fråga kan du göra sökningar i vårt arkiv som innehåller flera miljoner artikellänkar från 2004 och framåt. Det finns också möjlighet att skapa egna mappstrukturer för arkiverat material.

smart_report

Smart report

Smart report är benämningen för en funktion där samtliga inslag och artiklar analyseras indivduellt. Det resulterar i en rapport som presenterar innehåll och budskap i ett inslag, listar nyckelord, textlängd och mycket annat. Det ger dig en snabb överblick och  detaljerad information om ett inslag.

social-share

Dela

En av de viktigaste aspekterna an en väl fungerande mediebevakning är alla funktioner i en organisation får den information som motsvarar deras specifika behov. NewsMachines flexibla rapportadministration kan du skapa rapportutskick utifrån de olika bevakningsprofilerna och på så visskräddarsy dessa utifrån olika behov.

analysis2

Analys

Med NewsMachinse Dashboard kan du ta fram olika diagram och tabeller över publicitet, räckvidd eller annonsvärde. Med hjälp av AI-funktioner kan du göra ordmoln och automatiska tonalitetsanalyser. Med några knapptryckningar kan du sedan ladda ner rapporter i olika format.

news-update

Nyhetslarm

Utöver den löpande operativa mediebevakningen är larmutskick som triggas av att vissa villkor uppfylls. Det kan till exempel vara när antalet registrerade  träffar i bevakningen överstiger ett visst antal under en bestämd tidsperiod.

Abonnemang

Alla priser nedan är per månad och per produkt, exkl moms.

Mer information om Mediebevakning

Läs mer om vad som ingår i och jämför de olika abonnemangen.

KällkanalerBasicStandardEnterprise
Webbmedia
Bloggar
Kommuner
Myndigheter
Sociala Medier
Internationell bevakning
SökagenterBasicStandardEnterprise
Antal MediaAgents299Obegränsat
Antal sökord per agent1099Obegränsat
Bevaka valfri URL
Bevakning av Sociala Medier
RapportverktygBasicStandardEnterprise
Rapporter per dygn199Obegränsat
Antal rapportmottagare199Obegränsat
Skapa avancerade rapportinställningar
Schemalägg rapporter
Rapporter i realtid via mejl eller SMS
Pausa realtidsrapport
Rapport när aktiviteten överskrider ett visst antal över viss tid
Personlig RSS-feed
Modererad NewsFeed i RSS/XML/JSONTillval
API accessTillval
AnalysverktygBasicStandardEnterprise
DashboardTillval
Smart ReportTillval
Automatisk tonalitetTillval
QuickTagger för snabb manuell kvalitativ analysTillval
Export av träffar och DashboardTillval
OmvärldsPortalBasicStandardEnterprise
Omvärldsportal för 100K+ användareTillval
Hämtning av träffar från NewsMachineTillval
Hämtning av material från betaltjänster och interna källorTillval
Självbetjäning e-post för hela organisationenTillval
Moderering av träffar i portal och e-postTillval
Koppling/Integration med intranätTillval
SupportBasicStandardEnterprise
Kunskapsbank
Mail
Telefon
Konsulttimmar115
Pris1 075 kr/månOffertOffert