My Mycroft™

NewsMachine använder Artificiell intelligens (AI) för att göra livet lättare

NewsMachine använder Artificiell intelligens (AI) för att göra livet lättare för kommunikatörer, pressansvariga, marknadsförare och alla som arbetar med PR. Presskontakter är i viss mån en färskvara – journalister och skribenter tillkommer, slutar, byter jobb och intresseområden. Att hålla distributionslistor uppdaterade och aktuella är därför alltid en tidskrävande utmaning. Med Mycroft kan du snabbt och enkelt identifiera de journalister som i närtid har skrivit och rapporterat om de frågor och ämnen som är viktiga för er verksamhet. Därmed kan ni säkerställa att ni skickar till de journalister som har intresse av just era områden och uppnå högre precision i era utskick.

Hitta rätt journalister med AI

Enkelt uttryckt kan Mycroft beskrivas som en matchningsmotor mellan journalister och av er fastställda ämnen. Du tar helt enkelt det pressmeddelande som du har för avsikt att skicka ut och låter Mycroft analysera och matcha det mot medieflödet under en viss period. Genom att manuellt gå in i ert pressmeddelande och vikta nyckelbegrepp och helt bortse från andra kan precisionen i träffbilden trimmas ytterligare. Analysen resulterar i en lista med journalister utifrån de texter de skrivit under den aktuella perioden. 

mycroft-pic

Självklart kan ni enkelt gå in och läsa dessa texter i listläget. Därefter väljer ni de journalister vars texter är relaterade till ämnet i pressmeddelandet och lägger till dessa i era distributionslistor eller så skapar ni helt nya listor utifrån Mycrofts urval. 

I PR- och kommunikationsarbete finns i regel inga genvägar, tvärtom handlar det om en lång väg med hårt och enträget arbete för att nå ut med sitt budskap. Men med Mycroft klaras en del av vägen av i expressfart vilket ger er möjlighet att lägga tid och energi på att finslipa strategi och innehåll.