PR- och kommunikationsstöd

Smart report_ikon

Kom igång med kommunikationsarbetet – strategiskt och operativt

Vi analyserar er organisation utifrån ett kommunikationsperspektiv för att hitta de spännande nyheterna och de intressanta berättelserna i er verksamhet. Vi tittar på hur ni kommunicerar idag, till exempel via hemsidan, och hur det stämmer överens med de målsättningar ni har. Vilka är era målgrupper och hur når ni dem? Utifrån detta tar vi fram strategiska riktlinjer samt konkreta förslag på kommunikationsinsatser och vilka kanaler som bäst passar era behov.

Kommunikationsstöd till större organisationer som vill påverka sin mediebild

NewsMachine erbjuder också stöd till de organisationer och företag som redan i dag arbetar professionellt med kommunikation och medierelationer.  Vi gör en kvalitativ analys av er nuvarande publicitet och övriga kommunikationskanaler och ställer den mot er organisations kommunikationsmål. Med analysen som underlag tar NewsMachine fram förslag på hur ni kan optimera kommunikationsarbetet och därmed nå era mål.

Du är väl medveten om nyttan av ett aktivt PR- och kommunikationsarbete? Men det kanske känns svårt och du vet inte var du ska börja? Eller behöver kommunikationsarbetet en nystart?  NewsMachine erbjuder sina kunder praktiska och handfasta råd på hur ni kan förbättra er kommunikation. Detta för att hjälpa våra kunder att ta första steget mot ett framgångsrikt PR- och kommunikationsarbete.

Pressmeddelande   

Konkurrensen om mediernas uppmärksamhet är omfattande. Men med tajming, en intressant nyhet, genomtänkt innehåll och ett rätt utformat text ökar chanserna för att just ert pressmeddelande ska plockas upp och resultera i publicitet.  Våra tjänster kring utskick av pressreleaser omfattar:

 

  • Pressutskickstjänsten PressMachine
  • Research och insamling av information till underlag för pressmeddelande och för att placera ert budskap i ett relevant sammanhang.
  • Sammanställning av mottagarlista anpassad för er organisation och ert budskap.
  • NewsMachine tar fram en standardtext, en så kallad boiler plate, väljer ut bilder och skriver ett pressmeddelande utifrån ert manus
  • Utskick av pressmeddelandet via PressMachine vid en överenskommen tidpunkt