How can we help?
< All Topics
Print

Importera Kontakter

Pressmachine inkluderar ett kraftfullt importverktyg för mediakontakter och distributionslistor. Systemet stödjer import från en mängd olika typer av kalkylark från exempelvis excel(xlsx, xsl, csv). Följ stegen nedan för en lyckad import!

Steg 1: Gå till importsidan https://www.newsmachine.com/press/distrib/journalists/import

Steg 2: Välj den av våra importmallar som bäst matchar dina behov. Klistra in din lista med kontakter och se till att kolumnernas namn matcher innehållet. Det vill säga, i kolumnen med namnet E-post så ska det i varje rad finnas en e-post-address i den kolumnen.

Steg 3: Välj fil och tryck sedan på ladda upp, systemet kommer nu att verifiera att alla fält är korrekta. Har du väldigt många kontakter(tiotusentals) så kan detta ta upp till 5 minuter, så gå gärna och ta en kaffe.

Steg 4: När verifieringen är klar så får du en förhandsvisning över de rader och kolumner där importen lyckades. Du kan då välja att gå tillbaka för att rätta till eventuella fel eller gå vidare till nästa steg.

Steg 5: Välj importinställningar, för de flesta fungerar de förvalda utmärkt. Vill du ha mer kontroll över dina kontakter så kan du skapa en nya kontakter istället för att använda våra befintliga, fråga oss gärna om du är osäker vad som passar dig bäst.

Steg 6: Tryck på validera och dina nya kontakter kommer inom kort dyka upp i dina distributionslistor! 

Table of Contents