How can we help?
< All Topics
Print

Hantering av felträffar

Ett bra sätt att arbeta på när man skapar en sökagent är att börja med en bred sökning och sedan smalna av sökningen efter hand. Denna process leder oundvikligen till att man får in träffar som man inte är intresserad av. Nedan följer en genomgång av de vanligaste åtgärderna. Behöver ni mer hjälp att hitta rätt så är ni givetvis välkomna att kontakta vår support. 

Uppdatera söktermer

Säkerställ att er Agent/Sökprofil innehåller rätt söktermer. Säkerställ att er Agent/Sökprofil inte söker på platser och inom områden som inte är relevanta för era intressen. Filtreringen av Medielistan når ni via att Gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. Gå till vår Skapa agent guide för tips.

Filtrera medielista

Säkerställ att er Agent/Sökprofil inte söker på platser och inom områden som inte är relevanta för era intressen. Filtreringen av Medielistan når ni via att Gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. I redigeringsmenyn klickar du på Redigera Medielista.

filter sources menu
Vår meny för att redigera medielista
 1. Filtrera bort utländska träffar
  • Välj Språk och klicka Välj bort alla därefter klickar du i boxen för Svenska. Gör sedan samma sak under Länder.  Glöm inte att klicka Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.
 2. Filtrera bort irrelevanta kanaler
  • Där väljer du Kanaler och klickar ur checkboxarna för exempelvis Kommuner, Myndigheter och Sociala medier. 
 3. Filtrera bort irrelevanta källor
  • Gå till inkorgen och leta upp källnamnet för de träffarna som är irrelevanta. Memorera/skriv ner namn
  • Välj Källor och skriv in namnet på en källa som du vill ignorera. Tryck sök och vänta. Kryssa ur checkboxen för källan och tryck sedan på spara.
 4. Glöm inte att klicka Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.

Radera Manuellt

Ett visst antal felträffar är oundvikligt även för de bäst skrivna agenterna. I inkorgen finns det i hörnet av varje träff en meny där du kan välja att gå in för att radera träffen. Den kommer då inte längre dyka upp i inkorgen, framtida mail-rapporter eller analysverktyget. 

Table of Contents