How can we help?
< All Topics
Print

Skapa Nyhetsrapporter

Newsmachine erbjuder ett flexibelt nyhetsrapportsystem där du kan dela resultaten av dina agenter med valfria mottagare.

Mottagare

Det första du bör göra är att lägga till några mottagare, gå till mottagare och trycker lägg till, fyll i e-post adress och tryck på spara. Återupprepa steget för alla kontakter som du vill dela nyhetsrapporten med. 

Gå till Rapporter och tryck skapa. Ange namn för din Rapport, kommer att synas för alla som får rapporten. Så använd något tydligt, exempelvis Veckorapport Mitt bolag

När – Leveras

Här väljer du hur ofta du vill att rapporterna ska levereras. 

  • När det händer – rekommenderas för kritiska händelser som kräver omedelbar respons, dockså är det oftast ett bra val att samla träffar under 5 eller 10 minuter för att undvika att få inkorgen fylld med ett mail per träff.
  • Alert – Mer sofistikerad variant av ”När det händer” där du kan välja att enbart få rapporter då det dyker upp mycket material under ett tidsintervall. Välj minimum antal träffar och antal minuter att mäta.
  • Schemalagd – Lämpar sig bäst för de flesta, en daglig morgonrapport med dygnets nyheter exempelvis.

När du har valt en tidpunkt för nyhetsrapporten så är det dags att välja innehåll och mottagare. Vill du använda samma inställningar som för en annan rapport, för att exempelvis skicka samma rapport både på morgonen och kvällen så kan du väälja att länka med annan rapport och sedan spara.

Vem – Grupper och mottagare

I annat fall så väljer du de tidigare tillagda mottagarna i menyerna, du kan välja valfri kombination av både grupper och mottagare.

Vad – Agenter

Välj vilka agenter som träffar ska plockas från, kan vara valfritt antal.

Tryck spara och du är klar!

Vill du bara dela med dig av utvalda artiklar istället för hel flödet så kan du använda dig av alternativet ”Skicka bara publicerade träffar” under avancerade rapportinställningar. Då skickas bara de träffar som du har valt att publicera från inkorgen

Vill du veta mer så så läs gärna vidare om våra avancerade rapportalternativ.

Table of Contents