How can we help?
< All Topics
Print

Vanliga Frågor och Svar

Hur lägger jag till en ny rapportmottagare?

Gå in på Publicera i övre menyraden och sedan Mottagare i vänstermenyn och och klicka på Lägg till mottagare. Fyll i uppgifterna och spara. Därefter går du in på Rapporter, väljer aktuell rapport och kopplar mottagaren till de agenter som ska omfattas i av rapporten

Pausa/avsluta rapporter?

Gå in på Publicera i övre menyraden och sedan Mottagare i vänstermenyn. Leta reda på den person som ska tas bort från utskicken och klicka Ta bort. Om du temporärt vill ta bort en person väljer du istället Rapporterfortfarande under Publicera. Gå sedan in på de rapporter som personen får och klicka ur dennes namn – klicka sedan på Spar.

Hur gör jag om jag glömt lösenordet eller vill registrerar ett nytt?

På hemsidan https://market.newsmachine.com/ går du till Logga in uppe till höger. Skriv in den mejladress som kontot är registrerat på om den inte redan står, klicka sedan på Glömt lösenord. Då får du ett mejl med instruktioner om hur du ställer om/får ett nytt lösenord.

Hur filtrerar man bort utländska träffar från sin sökagent?

Enklast är att gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. I redigeringsmenyn klickar du på Redigera Medielista. Där väljer du Språk och klickar Välj bort alla därefter klickar du i boxen för Svenska. Gör sedan samma sak under Länder.  Glöm inte att klicka Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.

Hur får jag en snabb överblick över publiciteten av vår organisation eller ett ämne?

Under NewsMachine Analys kan du snabbt och enkelt ta fram en automatisk analysrapport. Välj agent/agenter som ska ingå i rapporten, ställ in datum och klicka sedan Uppdatera så får du upp en översiktsrapport över publiciteten som de valda agenterna har genererat.

Hur stänger jag av en viss källa?

Gå till Agenter och välj redigera för den aktuella agenten. I redigeringsmenyn klickar du på Redigera Medielista. Där klicka du på Källa, söker upp den källa du vill välja bort och klickar ur den. Klicka sedan Klar längst upp till höger i menyraden och sedan Använd när de nya inställningarna är klara.

Hur lägger jag upp sms-alert?

Gå in på mottagare och lägg upp mobilnummer enligt modellen, +467… och spara. Gå sedan till Rapporter och Skapa rapport.  Lägg därefter upp en rapport med de agenter som ska omfattas, man skapar alltså en rapport specifikt för sms-alerten. Gå in under E-postformat och välj SMS och välj sedan När det händer (sms-notifikationen sker så fort något nytt fångats upp av systemet). Glöm sedan inte att spara när alla inställningar är gjorda. 

Hur får jag fram annonsvärde och räckvidd i analysverktyget?

Gå in under Analys och under rapportmall väljer du Standard med räckvidd/annonsvärde. Välj en eller flera agenter för analysen, ställ in önskat datum och klicka sedan Uppdatera.

Hur får jag fram annonsvärde och räckvidd i Dashboard?

Skapa en ny widget, välj Diagram och välj därefter en agent (eller flera olika för Share of Voice) som ni vill analysera. Standardinställningen för samtliga grafer är summering av träffar över tid [Antal träffar]. Väljer man istället någon av följande, Räckvidd/Annonsvärde/Utgåva kommer systemet att automatiskt visa någon av dessa parametrar, vilket ger en god överblick över hur ni har nått ut med ert budskap i media.

Kan man klippa och klistra in söksträngar till Newsmachines agenter från andra leverantörer/konkurrenter?

Nej, det går inte att kopiera söksträngar rakt av – en viss modifiering krävs. En detaljerad beskrivning av hur du kan konvertera en söksträng till NewsMachines sökverktyg finner du i Manualen. Du kan också höra av dig till NewsMachines Support så hjälper vi dig.  

Varför fick jag ingen morgonrapport?

Om du inte har fått ett rapportmail den här morgonon så kontrollera först att mejlet inte har hamnat i skräpposten. Ligger den inte där beror det antaligenpå att du inte har fått in några träffar sedan den senaste rapporten. KOlla därför först att du har fått in träffar i inboxen.

Table of Contents